Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Výborná kráterova buchta

0.0
Výborná kráterova buchta

Potřebné ingredience

PIŠKOT: 20 dkg mletého cukru, 5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 1dcl oleje, 1dcl vlažné vody = ušlehat a přidat : 25dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sníh z 5 bílků. NÁPLŇ: 1l mléka, 2 banánové ( nebo vanilkové ) pudinky, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru KRÉM: 4-5 zakysaných smetan, 2 vanilkové cukry, skořice

Postup přípravy

uvaříme pudink a naběračkou "nakydáme" na syrový piškot. pečeme 30-35 min na 180 st.C Po upečení necháme piškot vychládnout a po vychládnutí natřeme na piškot krém,posypeme skořicí a necháme do druhého dne vychladit.
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lumka 24. 8. 2010, 18:15
Taky jsem ji po dlouhé době upekla a je už snězená,u nás je docela oblíbená.Udělala jsem kakaový korpus,vanil.pudink,zakysanky a posypala skoř.cukrem.Jednou za čas je to docela dobrota,al edělám ji docela úsporněji tj.4 vejce,mléko 3/4 l a taky jen 2 zakysanky,myslím že je to dost na mlsání :-)
tonda.rr 27. 8. 2010, 16:19
@lumka ,-) ,-)to já si chtěla rozmlsat spolupracovníky,se kterýma jsem se loučila v práci když jsem odcházela ,-) (L) (L)
Angelli1 23. 8. 2010, 23:08
(Y) (Y) (Y) Tak jsem zas po roce pekla a právě tuhletu vaši-musím podotknout, že jsem na vaření/pečení levá jak šavle a přípálím i to, co se nevaří ,-)!!! Jednou začas to na mě ale přijde a já dostanu nepřekonatelnou chuť něco upéct-většinou to končí v koši nebo jako strava pro drůbež a jinou zvěř-těm to ale chutná *-). A tak jsem se letos rozhodla pro váš recept-připadal i mě lehký a ´porozumněla´ jsem dokonce i návodu na přípravu, což nebývá tak často-no a světe div se, buchta nejen že se povedla a vypadala relativně ok, ale dokonce se i snědla!!!! A co mně dostalo úplně do kolen- poprvé v mé kuchyňské kariéře (zip), jsem byla i pochválena, prý byla výborná-a to se mi ten puding trochu připekl, ehm!!! Ještě dnes jsem v šoku ,-) z té pochvaly budu čerpat další rok, do dalšího pokusu :-D :-D :-D!!!! Každopádně vám chci tímto moc poděkovat za skvělý recept, podle kterého jsem i já, kuchařský analfabet ukuchtila špičkovou buchtu, po které se jen zaprášilo (H)-to fakt nemůže být pravda *-) *-) *-)!!! Díky (L)
tonda.rr 24. 8. 2010, 17:53
@Angelli1 ,-) ,-) ,-) ,-)moc děkuji Andrejko za Váš komentář ,-) (L)jsem ráda,že se Vám buchta povedla,já myslím,že na pečení nic není,když se všechno dělá tak jak má :-$ :-$Ale když nepečete pro Vás,tak se má dobře alespoň ta drůbež :-D :-DTaky Vás moc chválím,že se buchta povedla a chtnala (L) (L) (L)určitě vyzkoušejte i jiné recepty tady na mmb,jsou tu některé moooc dobré,třeba bebestřecha,na té se taky nic nedá připálit ,-) (H) (L) (L) (L)
jeremy 20. 8. 2010, 20:18
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F) |:o)vypadá báječně! Zkusím! ,-)
tonda.rr 20. 8. 2010, 22:12
@jeremy (Y) (Y) (Y)pak napište jak chutnalo (L) (L)
fojaa 18. 8. 2010, 21:20
Vypadá vážně doooost prudce jedle :-) *-)
tonda.rr 20. 8. 2010, 7:39
@fojaa ,-) ,-) ,-)děkuji,určitě zkuste (zajic) (zajic) (zajic)
Hnědovláska 18. 8. 2010, 15:27
Martinko,dneska jsme upekli a je super! |:o) |:o) |:o) Právě si dávám ,-) Moc dobrý moučník (zajic) (Y) (Y) (Y)
tonda.rr 18. 8. 2010, 18:23
@Hnědovláska děkuji Jani,jsem ráda že chutná (L) (L) (zajic) (zajic)
petromila2 17. 8. 2010, 20:56
Vypadá moc hezky. Říkám si , že ho zkusím. Na jak velikém pekáčku to pečete? Je to množství na velký plech nebo jen malý pekáček? Díky moc. Peta¨
tonda.rr 18. 8. 2010, 18:25
@petromila2 Peťi ten plech je klasický babičkovský ( cca 35x30cm ) raději pečte na menším,aby byl moučník vyšší (L)
lidunkavr 17. 8. 2010, 19:33
taky zkusím (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (C) (C) (L) (L) (L)jsi šikulka!!!!!!!!!!!! (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (hello) (L) (F)
tonda.rr 17. 8. 2010, 20:07
@lidunkavr ,-) ,-)Liduško vyzkoušej ,-) já bych sežrala i celý plech sama ,-) (L) (L)
Zrušený účet 17. 8. 2010, 19:32
(Y)Peču ji velmi často ,-)Jen neznám tenhle název :-$Je skvělá (clamp)A dá se použít i čoko pudink nebo naopak kakao do těsta :-$
tonda.rr 17. 8. 2010, 20:06
@ taky ji znám trochu pod jiným názvem ,-) ale tenhle recept mi dala jedna kuchařka,tak mám na ni památku ,-) (L)
Hnědovláska 17. 8. 2010, 19:29
Krááásné to máte |:o) |:o) |:o) Vyzkouším (Y) ,-)
tonda.rr 17. 8. 2010, 20:04
@Hnědovláska :-$ :-$děkuji,určitě zkuste (L) (L)
majoočka 17. 8. 2010, 14:18
Mňamky, vypadá fakt k sežrání (L)
tonda.rr 17. 8. 2010, 16:55
@majoočka ,-)určitě vyzkoušejte,bude chutnat ,-) ,-)
Pipotka 17. 8. 2010, 14:02
(zajic)máme rádi i sypanou Grankem (zajic) (Y)
tonda.rr 17. 8. 2010, 16:54
@Pipotka s grankem bude taky určitě dobrá,ale se skořicí je to neobvyklé ,-) (L) (L)
Brla 17. 8. 2010, 13:15
jo jo ta je skvělá akorát u nás se jmenuje skořicová dobrůtka a je taky hned pryč (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)
tonda.rr 17. 8. 2010, 13:44
@Brla já jsem ji měla u jedné kuchařky na návštěvě a musela jsem mít recept ,-) ,-) (L)
blaxa 17. 8. 2010, 13:13
Tak tu taky dělám a je hned pryč.Mohu jen doporučit.O víkendu si jí asi udělám. :-) :-) :-) :-)
tonda.rr 17. 8. 2010, 13:45
@blaxa ,-) ,-)já ji dělala poprvé a budu dělat častěji ,-) je krásně "mokrá" ,-)
Zannny 17. 8. 2010, 13:12
vypadá krásně (Y) (Y) (Y)dělám něco podobného, akorát čoko těsto a vanil pudink a navrh taky zakysky + nastrouhanou margotku a nastrouhanou čok. na vaření (Y) (Y) (Y)
tonda.rr 17. 8. 2010, 13:46
@Zannny to zní taky výborně :-$ :-$ (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie